1 års present

När det är dags att fira barnets första födelsedag är den lilla pojken eller flickan nyfiken på världen. Leksaker som har tydliga färger, kontraster och som ger ifrån sig ljud är lämpliga presenter att ge bort i 1 års present. Här tipsar vi om just sådana presenttips som passar bra att ge till 1-åringen.

Välj prisintervall:

Visar alla 13 resultat

Tips på present till 1 åringen

Att välja en födelsedagspresent till en pojke eller flicka som fyller 1 år kan vara en utmaning. Eftersom barn i den åldern ofta är nyfikna och utforskande, kan det vara en bra idé att välja en present som stimulerar deras sinnen och hjälper till att utveckla de motoriska färdigheterna.

Här kommer några bra tips på födelsedagspresenter till ett barn som fyller 1 år:

  • Leksaker med färgglada mönster, många färger och kontraster. Det är bra med leksaker som stimulerar barnets syn.
  • Leksaker som gör ljud, som rasslar, skramlar och spelar musik, för att stimulera barnets hörsel. Kul för barnet – inte alltid för föräldern.
  • Musikinstrument, som små trummor eller xylofon, som uppmuntrar musikaliska intresse och utveckling.
  • Leksaker som rör sig eller studsar som stimulerar barnets motoriska färdigheter och uppmuntrar dem att krypa och röra sig. Bollar att kasta, fånga och leta efter passar bra som en billig present till 1 åringen.
  • En mjuk gosedjur eller nallebjörn, som kan ge tröst och stödja barnets känslomässiga utveckling. En snuttefilt kan bli till en nära ”vän” i många år framöver.
  • Träleksaker som stapelbara klossar
  • Dragleksaker där barnet med ett snöre drar något knasigt och roligt djur.
  • Böcker med färgglada bilder och enkla berättelser, för att stimulera barnets fantasi och språkliga utveckling. Blir till en mysig upplevelse tillsammans med föräldern vid exempelvis läggning.

För presenter till lite större barn så hittar du 2 års presenter här.

När man väljer present till ett så litet barn som en 1 åring gör man ofta ingen större skillnad om presenten är till en pojke eller flicka – en boll är rolig att leka med oavsett om man är en pojke eller flicka.

Det viktigaste är att välja present utifrån ettåringens behov och intressen – inte om det är en pojke eller flicka.

Present till 1 årig pojke

Ska man ändå trots det göra en könsstereotyp uppdelning så väljer många leksaker i blått eller svart till 1 åriga pojkar. Leksaker och gosedjur som föreställer superhjältar, dinosaurier och drakar.

Bilar och fordon är något som många väljer att ge till 1 åriga pojkar att leka med.

Present till 1 årig flicka

Ska man på samma sätt dela upp och välja present till en 1 årig flicka kan man välja leksaker och gosedjur som är rosa. Hit hör rosa lära gå-vagn, rosa gosedjur eller dockor.

Många ger också leksaker som föreställer tjejer och kvinnliga karaktärer från olika serier och filmer till små flickor. Hit hör Pippi Långstrump, Disney-prinsessor och My Little Pony.

preloader