2 års present

Vad ska man egentligen ge till ett litet barn som fyller 2 år? Här hittar du present till små pojkar och flickor som fyller 2 år. Du hittar lämpliga leksaker som är anpassade efter åldern och som är populära hos just tvååringar.

Välj prisintervall:

Visar 1–60 av 101 resultat

Tips på present till 2 åringen

När man köper present till en 2-årig pojke eller flicka är det framför allt viktigt att tänka på barnets intressen och utvecklingsnivå. Här är några saker att tänka på:

Välj gärna leksaker som främjar kreativitet och fantasi. En 2-åring älskar att leka och utforska omvärlden. Leksaker som uppmuntrar kreativitet och fantasi som färgglada ritblock, kritor, klistermärken, gosedjur eller tält som lätt kan byggas upp och tas ner kan vara en bra idé på present.

Leksaker som främjar motoriska färdigheter. 2-åringar håller på att utveckla sina motoriska färdigheter och sitt balanssinne. Leksaker som hjälper dem att utveckla dessa färdigheter, till exempel cykel, gåbil eller klossar, kan därför vara en lämplig present.

Böcker är en annan bra present till en 2-åring. Böcker med bilder och enkla texter som introducerar färger, former och djur kan vara särskilt lämpliga. Barnet kan då läsa tillsammans med barnet för en mysig stund tillsammans.

Om möjligt, välj en personlig present, till exempel en bok med barnets namn i, eller en present som är anpassad efter barnets favoritkaraktär eller intresse. Det kan göra presenten både mer meningsfull och minnesvärd.

Present till 2 årig pojke

Många väljer att köpa leksaksbilar, grävskopor och arbetsfordon till små pojkar som fyller 2 år. Detta är leksaker som även flickor uppskattar, som tidigare nämnt så är intresse viktigare än kön, men i den mån folk ändå köper olika till pojkar och flickor så kan det finnas en sådan uppdelning.

Present till 2 årig flicka

Till små flickor som fyller 2 år är det vanligt att man köper dockor, dockvagnar, smyckesskrin och gosedjur. Många flickor gillar även hoppdjur, musikinstrument och gåbilar.

preloader