Upplevelsepresenter

show blocks helper

Välj prisintervall:

Visar 1–48 av 117 resultat

På senare tid har det blivit mer och mer populärt att ge bort upplevelsepresenter i stället för vanliga, fysiska presenter. Självklart har du kunnat köpa presentkort på resor och liknande under många år, men det som är speciellt med en upplevelsepresent är att aktiviteten är noga specificerad.

Det finns i huvudsak tre olika typer av upplevelsepresenter att välja mellan. Först och främst kan nämnas de upplevelser som bygger på en aktivitet. Aktiviteterna kan till exempel handla om sport, äventyr, kultur eller spänning. Några exempel på aktiviteter är klättring, spökvandringar, provkörning av sportbil, pistolskytte och fallskärmshoppning.

En annan kategori av upplevelsepresenter är skönhetsupplevelserna. Här har du mycket att välja mellan om du vill skämma bort någon riktigt ordentligt. En skönhetsupplevelse kan bestå av en massage eller en fotvårdsbehandling, men kan också bestå av en helg på ett exklusivt spa där alla tänkbara behandlingar finns att tillgå. Självklart ingår boende och en lyxig middag i en sådan upplevelse. De flesta upplevelsepresenter inom skönhet är för två personer.

Den tredje kategorin omfattar upplevelser för munnen och magen, det vill säga aktiviteter där mat och dryck är i centrum. Här kan du välja mellan mängder av olika dryckesprovningar som vinprovning och ölprovning, matlagningskurser, barrundor, exklusiva middagar och mycket mer.

När folk talar om upplevelsepresenter dyker av någon anledning en tur med en luftballong alltid upp i de flestas tankar. Att sväva mellan stadsdelar och över takåsar är nämligen en dröm många har. Ett alternativ är att med rep svinga sig ut på en höghöjdsbana bland hängbroar och trädkronor. Äventyrsbanor är helt klart en upplevelse för sig själv där du utmanas och tänjer på dina gränser. Belöningen för mödan är ett lyckorus du sent ska glömma. Upplevelsepresenter med mer äventyrliga teman kan verkligen ge minnen för livet!

Vad ska man då välja för upplevelse att ge bort i present?

Om du vill hålla dig på marken finns det dock minst lika svävande upplevelser. Varför inte ge bort en provkörning av en Lamborghini eller en Ferrari? Eller köra folkrace och se vem som klarar av kurvorna bäst?

Om vi riktar in oss på lite mer lugna aktiviteter, fria från fart och höga höjder, är ost- och vinprovning en smakfull gåva att ge bort. Att för en stund koppla av i en gemytlig miljö och låta vinerna turas om att harmonisera ostar av olika karaktär i härliga smakkombinationer. Om du vill kan du byta ut osten mot choklad eller vin mot öl. Whiskyprovning och champagneprovning är också bra förslag på trevliga aktiviteter som fungerar utmärkt som upplevelsepresenter.

Om man inte nöjer sig med att bara smaka utan även vill ägna sig åt det bakomliggande hantverket finns det kurser i alltifrån hur man gör praliner till hur man stoppar korv. Möjligheten finns också att lära sig mer om hur man skapar sitt eget snus, hemligheterna bakom det perfekta kaffet och hur man skummar mjölk som en barista. I tider av mikrobryggd öl är en kurs i hur man brygger sitt eget öl kanske på sin plats? Konstsim i grupp är annars ett förslag på en spännande och lite annorlunda upplevelsepresent. Som du ser finns mängder av alternativ. Det är bara att fundera ut vad den du ska uppmärksamma med en present kan tänkas uppskatta.

Här nedan tipsar vi om var du kan boka upplevelsepresenter att ge bort i present. Prylar i all ära men spännande, actionfyllda eller kulinariska upplevelser blir en present som mottagaren kommer minnas länge.

preloader