Kreativa och roliga presentinslagningar du kan göra själv

När det gäller paket är det faktiskt inte bara insidan som räknas! Ett paket med en rolig och kreativ inslagning  kan ibland bli mer ihågkommit än själva innehållet i paketet. Här tipsar vi om lite olika roliga presentinslagningar som du kan använda dig när du ger bort paket och presenter.

Paket med ordsökning/korsord

Presentpapper där pappret är mönstrat som en ordsökning, markera ut ordet med din hälsning med en tydlig färg i mönstret på paketet, t.ex. ”Grattis” eller ”God jul”.

Finns att köpa på http://www.wordlessdesign.com, här är dock orden på engelska, så vill du ha en svensk hälsning är det bäst att göra ordsökningsmönstret själv. Googla på t.ex. ”create word puzzle online” så finns det ett antal sidor som kan generera ett ordmönster.

Personliga paket med namn

Personliga paket där namnet står i utklippta bokstäver, här kan du leka med både typsnitt och olika motiv som bakgrund i bokstäverna.

Allt du behöver göra är att skriva ut de bokstäverna du behöver på din skrivare, välj stora typsnitt så bokstäverna syns tydligt på paketet (men givetvis inte för stora så det inte får plats). Klipp sen ut bokstäverna så du kan använda dem som mallar. Leta reda på något att använda som bokstäver, är personen musikintresserad kanske du kan ha notpapper, är det till en fotbollsintresserad pojke kan en sida ur en fotbollstidning funka bra osv.

Fullständiga instruktioner hittar du här: http://bugsandfishes.blogspot.se/2008/12/gift-wrap-ideas-6-fun-with-fonts.html

Äggkartong som paket

Låt äggkartongen komma till användning och gör en kreativ presentinslagning till ett barn. Här kan du använda din fantasi men några förslag är att måla äggkartongen, sätt på några roliga klistermärken och slutligen sätt ett presentband runt kartongen med en rosett på toppen.

Kreativa fars dag-presenter

Gör dina fars dag-presenter lite extra roliga och pynta paketen med slips, fluga eller en mustasch. Enkelt att göra och blir riktigt snyggt!

Instruktionerna hittar du här: http://www.designnytt.se/sla-in-din-fars-dag-present-med-stil/

Lämna ett svar