Kreativa och roliga presentinslagningar

När det gäller paket är det faktiskt inte bara insidan som räknas! En present med en rolig och kreativ paketinslagning kan ibland bli mer ihågkommit än själva innehållet i paketet. Att slå in sitt paket på ett roligt och annorlunda sätt kan även vara kul vid exempelvis julklappsleken eftersom man då döljer och maskerar innehållet lite mer.

Här tipsar vi om lite olika roliga presentinslagningar som du kan använda dig när du ger bort paket och presenter.

Presentinslagning med ordsökning/korsord

Presentpapper där pappret är mönstrat som en ordsökning, markera ut ordet med din hälsning med en tydlig färg i mönstret på paketet, t.ex. ”Grattis” eller ”God jul”.

Finns att köpa på http://www.wordlessdesign.com, här är dock orden på engelska, så vill du ha en svensk hälsning är det bäst att göra ordsökningsmönstret själv. Googla på t.ex. ”create word puzzle online” så finns det ett antal sidor som kan generera ett ordmönster.

Personliga paket med namn

Personliga paket där namnet står i utklippta bokstäver, här kan du leka med både typsnitt och olika motiv som bakgrund i bokstäverna så får du till en väldigt unik presentinslagning.

Allt du behöver göra för att göra en personlig paketinslagning är att skriva ut de bokstäverna du behöver på din skrivare, välj stora typsnitt så bokstäverna syns tydligt på paketet (men givetvis inte för stora så det inte får plats). Klipp sen ut bokstäverna så du kan använda dem som mallar.

Leta reda på något att använda som bokstäver, är personen musikintresserad kanske du kan ha notpapper, är det till en fotbollsintresserad pojke kan en sida ur en fotbollstidning funka bra osv.

Fullständiga instruktioner hittar du här: http://bugsandfishes.blogspot.se/2008/12/gift-wrap-ideas-6-fun-with-fonts.html

Äggkartong som paket

Låt äggkartongen komma till användning och gör en kreativ presentinslagning till ett barn. Här kan du använda din fantasi men några förslag är att måla äggkartongen, sätt på några roliga klistermärken och slutligen sätt ett presentband runt kartongen med en rosett på toppen.

Kreativa fars dag-presenter

Gör dina fars dag-presenter lite extra roliga och pynta paketen med slips, fluga, mustasch eller något annat klassiskt högtidligt manligt. Enkel paketinslagning att göra som blir riktigt snyggt!

Instruktionerna hittar du här: https://designbecca.se/sla-in-din-fars-dag-present-med-stil/

Lämna en kommentar

preloader