10 presenttips för kaffeälskaren

Det är ingen hemlighet att vi svenskar älskar vårt kaffe, och några av oss älskar kaffe lite mer än andra. Så, har du en äkta kaffeälskare i din närhet som du ska köpa en present till har du hittat helt rätt! I den här artikeln listar vi 10 presenttips till alla som älskar kaffe, oavsett om det är någon som letar efter det allra bästa eller någon som bara är ute efter tillbehören.

Den som vill ha det bästa

Här hittar du två presenttips för den kaffeälskaren som vill ha det bästa. Den som vill ha det bästa nöjer sig inte med en vanlig kaffebryggare eller en simpel IKEA-mugg, utan den här personen vill ha produkter av högsta kvalitet och standard!

1) La Marzocco Linea Mini

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

En klassisk espressomaskin i mindre format! La Marzocco Linea Mini är inspirerad av den klassiska modellen av samma namn (fast Classic istället för Mini), men kommer i ett mycket mindre format för att passa in i flera kök.

En praktisk espressomaskin som kommer med flera effektiva features. Vad sägs som en inbyggd rotationspump samt vakuumventil, och en bryggkanna med nyutvecklad micro-boiler/termoblock i rostfritt stål för en snabb uppvärmning? La Marzocco Linea Mini har även det där lilla extra, så som en inbyggd WiFi-modul som gör att du kan använda din smartphone för att till exempel slå på och av espressomaskinen. Det här är verkligen en espressomaskin för någon som bara vill ha det bästa!

2) La Pavoni Professional Espressomaskin Koppar

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

En exklusiv och elegant espressomaskin för den som älskar lyx och flärd hemma i sitt kök! La Pavoni espressomaskin brygger den perfekta koppen espresso och är utrustad med flera smarta funktioner.

Förutom att alltid brygga en perfekt kopp kaffe så skummar den även mjölken, justerar temperaturen och har ett extra kraftfullt värmeelement som bidrar till minimalt behov av underhåll – så skönt för den som inte har tid för att städa och bara vill njuta av sitt kaffe! Med La Pavoni kan du fokusera på att bara njuta av det bästa och samtidigt ha en riktigt snygg detalj hemma i köket.

Den som är ute i skog och mark

Här hittar du två presenttips till kaffeälskaren som även älskar att vara ute på äventyr! När man befinner sig mitt ute i skogen kan det vara svårt att få tillgång till både kaffebryggare och ett kafé där man kan få sig en god kopp kaffe, men som tur är så finns det smarta lösningar på detta, till exempel bärbara kapselmaskiner!

3) Bodum Travel Press Resemugg

Köp hos Cremashop

Beskrivning:

Bodum Travel Press resemugg funkar utmärkt både för den som befinner sig mitt ute i skog och mark, eller den som bara har väldigt bråttom till jobbet på morgnarna. Denna resemugg är en kombination av mugg och pressobryggare, vilket innebär att du kan brygga kaffe direkt i muggen! Det enda du behöver göra är att fylla på med kaffe, hett vatten, och så sköter det sig själv – behändigt!

Resemuggen är tillverkad av stål för att hålla värmen, samt en ring av silikon för att ge ett bra grepp. Muggen finns i både svart och vit.

4. Wacaco Nespresso – Nanopresso

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

En liten och smidig handhållen espressobryggare från Wacaco som lätt går ner i väskan! Perfekt för den som har ett begränsat utrymme kvar att packa i, eller har en för liten väska för att få ner en stor termos. Med Nanopresso kan du lätt brygga dig en kopp kapselkaffe ute på cykelturen eller den långa helgpromenaden. Med dess innovativa design blir det både lättare att brygga en kopp espresso ute på språng, och att rengöra när du har kommit hem.

Är du intresserad av att läsa ett test och veta mer om Nanopresso så kan du göra det här.

Den bekväme

Här hittar du två presenttips till den bekväme kaffeälskaren! Vem är den bekväme kaffeälskaren? Det är bland annat någon som bara vill att bryggningstiden ska gå snabbt, och som vill ha en god kopp kaffe utan tjafs. Det kan vara allt från en espressomaskin som brygger kaffet på nolltid, eller smidiga kaffekapslar som sköter det mesta av jobbet åt dig.

5) Graef Pivalla Nespresso Espressomaskin

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

Espressomaskinen Pivalla från Graef passar för den kaffeälskaren som vill få det bästa utav livet samtidigt som man inte vill lägga tid på att vänta på att kaffet ska bryggas klart. Tack vare den smarta Thermoblock Heater och den effektiva Ulka-pumpen så kan du på nolltid brygga dig en italiensk espresso! På ovansidan finns det en praktisk uppvärmningsplatta där det går att värma koppar och fat. Pivalla har även en droppbricka som man enkelt kan tömma i diskhon, och en avtagbar vattenbehållare med en kapacitet på 2,5 liter.

Utöver espressos så brygger Pivalla dig även andra varma drycker, så som varm choklad eller hett tevatten. Och skulle du vilja ha det ännu lite enklare så är det även möjligt att använda Nespressokapslar i maskinen – smart!

6) Sjöstrand Espresso kapselmaskin med kapslar

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

Från det svenska märket Sjöstrand kommer denna kapselmaskin i en tidlös design. Och du får inte bara kapselmaskinen, utan även 100 stycken av Sjöstrands egna kaffekapslar samt från Nespresso! Med dessa kaffekapslar kan du sedan brygga dig en god kopp kaffe på bara några få minuter, så denna kapselmaskin är perfekt för den som värdesätter sin tid.

Det här paketet innehåller kapselmaskinen Sjöstrand och 100 kaffekapslar från Sjöstrand och Nespresso, bland annat Nespressos mörkrostade espresso och Lungo.

Den som behöver det lilla extra

Här hittar du 4 presenttips till den som behöver det lilla extra! Med det lite extra menar vi både de små detaljerna och tillbehören i livet som sätter guldkant på vardagen, till exempel snygga glas till sin espresso eller några fantastiskt goda kaffekapslar till sin kapselmaskin. Ska du köpa någon av maskinerna ovan så är det bara naturligt att slänga in några kaffekapslar och andra tillbehör i paketet också!

7) Kaffekapslar

Beskrivning:

Funderar du på att ge bort en kapselmaskin till någon så måste du helt klart inkludera några kaffekapslar i paketet! Det finns kopiösa mängder av kaffekapslar på marknaden, och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla smaker och märken. Läs på länken ovan hur kapslarna fungerar, hur de smakar, och vilka kapslar som finns att tillgå på den nordiska marknaden.

Glöm inte att ta reda på vilka kaffekapslar som passar till maskinen du tänker ge bort, eller som personen redan har!

8) Kaffelådan – Delikatesslåda till kaffedrickaren

Köp hos Bluebox

Beskrivning:

Vill du ge bort något lite mindre än en espressomaskin, men ändå något som känns som det där lilla extra, så är den här kaffelådan den perfekta presenten! Den här delikatesslådan är fylld med kaffe och särskilt utvalda godsaker att ha till kaffet, bland annat biscotti med choklad och chokladdoppade kaffebönor.

Alla produkter kommer i en svart, elegant presentask. Det går att välja mellan två varianter av kaffelådan.

9) La Pavoni kaffekvarn

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

För den som gillar att mala sitt eget kaffe eller espresso så är en kaffekvarn perfekt att ge bort i present, och den här stilrena och exklusiva kaffekvarnen från La Pavoni är ett säkert kort! La Pavoni har en behållare som rymmer 250 gram bönor och en justerbar nivå till malning. Så oavsett om du ska mala bönor till ett grovt filterkaffe eller en finare aromatisk variant så sköter La Pavoni jobbet åt dig!

10) Horwood Espressoglas

Köp hos Bagaren och Kocken

Beskrivning:

Sist, men inte minst, har vi de här tjusiga espressoglasen från Horwood. Glasen är munblåsta och designade med dubbla väggar som håller kaffet varmt längre och skyddar bordet från fula ringar. Glasen är även tillverkade i rep- och värmeresistent glas så att du slipper bränna dig när du håller i glaset och dricker ditt kaffe! Dessa glas är utvecklade för att du ska kunna njuta av espressos alla element, och är något som alla kaffeälskare borde ha hemma i sitt kök!

Avslutningsvis

Detta var våra 10 presenttips till kaffeälskaren – den som vill ha det bästa, den som är ute i skog och mark, den bekväme, och tillbehören till den som vill ha det där lilla extra. En komplett presentguide med något som funkar för alla sorters kaffeälskare, så vi hoppas att du har hittat något som faller dig i smaken!

preloader