Publicerad

Att ge bort kläder som present

Hawaii-T-shirtKan – eller bör – man ge bort kläder som present? Svaret är både ja och nej. I det här inlägget går vi igenom lite för- och nackdelar med att ge bort kläder i present.

Det kan vara problematiskt att ge bort kläder i present då man dels måste känna till personens stil och smak vad gäller mode samt storlekar och önskad passform på plagget.

Ju närmare relation man har till personen man ska ge presenten till desto lättare är det att ge bort kläder. Det är betydligt lättare att ge bort en snygg skjorta eller klänning till sin pojk- eller flickvän än att ge ett passande klädesplagg till sin svärmor.

Tips på saker att tänka på om du ändå vill ge bort ett klädesplagg

  • Se över köpvillkor så att du har fri bytesrätt ifall kläderna inte faller i smaken. Gäller både om du handlar på nätet eller i butik. Enligt distansköpslagen måste alla svenska nätbutiker erbjuda ångerrätt i minst 14 dagar.
  • Köp ett ”roligt” klädesplagg, t.ex. en t-shirt med något kul tryck eller en hawaiiskjorta. En hawaiiskjorta har dessutom ledig passform som passar de flesta. Även andra maskeradkläder från Maskis kan vara en kul gåva.
  • Köp presentkort istället för kläder, så kan personen själv välja. Exempel på butiker du skulle kunna köpa presentkort hos: Zalando, H&M, Ellos, Zara och Stayhard.
  • Sista tipset: ge bort något helt annat, surfa runt här på presentguiden så hittar du mängder med tips.
Publicerad

Vad ger man i present till en 50-årig man?

ostprovning-vinprovningBehöver du köpa present till en 50-årig man? Då har du kommit helt rätt – förutom presenttipsen här på presentguiden.net kommer här några bra tips på saker att tänka på när du ska hitta bra presenter till en femtioårig herre.

Behöver en 50-årig man prylar? Vanligtvis inte. Under 50 år har man redan vanligtvis hunnit samla på sig allt man behöver – och mer därtill. En mycket bättre present till 50-åringen är någon typ av upplevelse eller resa. Upplevelser kan man inte få för många av, och de tar heller inte någon plats i garderoben eller andra förvaringsutrymmen.

Upplevelse i present

En upplevelse att ge bort till en femtioåring kan vara allt från en öl- eller vinprovning, fotbollsresa, prova på att köra en riktigt snabb sportbil, eller att prova på att själv få ratta ett flygplan. Vissa gillar lugna kulinariska upplevelser, andra vill ha mer action. Köp gärna en upplevelse för två personer så att du själv, frun eller en kompis kan följa med, upplevelser är till för att delas med andra.

Andra presenter till 50-åringen

Om man ända har tänkt köpa en pryl till 50-åringen får du göra lite research så du vet att det verkligen är en pryl som personen vill ha, som några av tipsen här. Det kan vara något som han alltid har sagt att han vill ha men inte fått tummen ur och införskaffat. Det kan också vara någon ny uppfinning eller innovation som verkligen är perfekt för personen ifråga utan att han kanske ens känner till att det existerar, som uppladdningsbara värmesulor eller Anti-Gravity till iPhone.

Publicerad

4 annorlunda schackspel

Antalet möjliga ställningar i ett schackparti är jämförbart med antalet atomer i universium, antalet utformningar av ett schackbräde är däremot desto mer begränsat.

Här tipsar vi om några alternativa schackspel där antingen själva spelidén skiljer sig något åt från traditionellt schack eller där spelplanen ser annorlunda ut. Perfekta presenttips till alla schackspelare och schackintresserade!

nintendo-super-mario-schack

Roligt Nintendo-schack med många kända karaktärer från Super Mario såsom Bowser, Mario, Luigi, Princess Peach m.m. som pjäser. Nintendo-schacket levereras i exklusiv samlarlåda i plåt. Brädet är 27×27 cm. Finns att köpa här. Pris: 499 kr.

 

3-man-chess

Varför måste schack spelas mellan två personer? Var lite rebellisk och spela tremannaschack istället! Finns att köpa här. Pris: 499 kr.
star-wars-schack

Star Wars-schack med silverfärgade rebeller som möter svarta imperiet. Finns att köpa här. Pris: 449 kr.

 

drinkschack

Schackspel där pjäserna är shotglas. Reglerna är enkla – när schackpjäsen – dvs shortglaset – blir utslagen tvingas man att dricka upp shoten ifråga. Finns att köpa här. Pris: 189 kr.