Att ge bort kläder som present

Hawaii-T-shirtKan – eller bör – man ge bort kläder som present? Svaret är både ja och nej. I det här inlägget går vi igenom lite för- och nackdelar med att ge bort kläder i present.

Det kan vara problematiskt att ge bort kläder i present då man dels måste känna till personens stil och smak vad gäller mode samt storlekar och önskad passform på plagget.

Ju närmare relation man har till personen man ska ge presenten till desto lättare är det att ge bort kläder. Det är betydligt lättare att ge bort en snygg skjorta eller klänning till sin pojk- eller flickvän än att ge ett passande klädesplagg till sin svärmor.

Tips på saker att tänka på om du ändå vill ge bort ett klädesplagg

  • Se över köpvillkor så att du har fri bytesrätt ifall kläderna inte faller i smaken. Gäller både om du handlar på nätet eller i butik. Enligt distansköpslagen måste alla svenska nätbutiker erbjuda ångerrätt i minst 14 dagar.
  • Köp ett ”roligt” klädesplagg, t.ex. en t-shirt med något kul tryck eller en hawaiiskjorta. En hawaiiskjorta har dessutom ledig passform som passar de flesta. Även andra maskeradkläder från Maskis kan vara en kul gåva.
  • Köp presentkort istället för kläder, så kan personen själv välja. Exempel på butiker du skulle kunna köpa presentkort hos: Zalando, H&M, Ellos, Zara och Stayhard.
  • Sista tipset: ge bort något helt annat, surfa runt här på presentguiden så hittar du mängder med tips.
preloader